2013. április 25., csütörtök

Édes kuszkusz


A kuszkusz édességként is jól megállja a helyét. Érdemes kipróbálni, hiszen ez csupa egészséges hozzávalókból áll, így nem káros a szervezetünkre, és nem is hízlal.

Hozzávalók:

  • 10 dkg kuszkusz
  • 200 ml forró tej
  • 3 dkg aszalt vörösáfonya
  • 3 dkg mandula
  • 1-2 evőkanál nyírfacukor
  • fél citrom reszelt héja
  • fél teáskanál vanília aroma
Elkészítése:

  • A kuszkuszt összekavarjuk a száraz hozzávalókkal, majd ráöntjük a forró tejet.
  • Az edényt letakarjuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy a kuszkusz magába szívja a folyadékot, és megpuhuljon.
  • Kis desszertes tálkákba tálaljuk, édesség gyanánt.

Nincsenek megjegyzések: