2013. április 9., kedd

Epres tündértorta (cupcake)


A gyerekek imádták ezt a süteményt, amíg tartott, csak ezt ették. És ódákat zengtek róla :) 

Száraz hozzávalók:

  • 30 dkg liszt 
  • 2 evőkanál kakaó 
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
  • 1 zöldcitrom reszelt héja 
  • csipet só 
Nedves hozzávalók: 

  • 1 tojás 
  • 150 g natúr joghurt 
  • 1 dl olaj 
  • 2 dl tej 
  • 20 dkg cukor 
  • 1 teáskanál vanília aroma 
  • 25 dkg eper  

A tetejére: 20 dkg fehércsokoládé, 2 dl tejszín.


Elkészítése:

  • Először a fehércsokoládé krémet készítjük el, legjobb, ha előző este. 
  • A tejszínt az apróra tördelt csokoládéval lassú tüzön, kavargatva összemelegítjük. Ezután éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen. 
  • Másnap elektromos habverővel kihabosítjuk, és egy nyomózsákba kanalazzuk. 
  • A nedves és a száraz hozzávalókat külön tálakban kikavarjuk, majd a két masszát összevegyítjük. Az epret apróra vágjuk, és a végén óvatosan a tésztához forgatjuk. 
  • A muffinformát kibéleljük papírkapszlikkal, és mindeniket háromnegyedig töltjük az epres masszával. 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsütjük. 
  • Miután a muffinok kihűltek, csokoládékrémmel díszítjük.
  • Tipp: Zöldcitrom helyett használhatunk rendes citromot is.

4 megjegyzés:

Böbe írta...

Igazi kis csajos cupcake,nagyon tetszik:))

Edó írta...

Igen,Böbe:) örülök,hogy tetszik!

tücsi írta...

Unokáim kedvence!:-))

Hankka írta...

De helyesek! :) El is hiszem, hogy szerették a gyerekeid, nagyon jól néz ki, biztosan nagyon fincsi volt! :)