2013. április 22., hétfő

Kókuszkrémes palacsinta


Köztudott, hogy egyik kedvenc édességem a hígpalacsinta. Mivel sajnos nem egészséges (és hízlal is) olyan gyakran fogyasztani, mint ahogy én szeretném, ezért mindig reformosan készítem, hogy kevesebb kalóriát, és több tápértéket tartalmazzon. Ennél több teljes kiörlésű lisztet nem érdemes hozzátenni, mert akkor már nem lesz szilárd a massza, és az ízén is nagyon kiérződik.
A krém szintén alacsony kalóriatartalmú, egészséges hozzávalókból készült.

Nagyon finomra sikeredett. Az eper pedig különösen passzol a kókuszkrémhez

Hozzávalók:

12 db palacsintához:

  • 20 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
  • 15 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 4-5 dl szénsavas ásványvíz
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • csipet só
  • csipet cukor
A kókuszkrémhez:
  • 400 ml kókusztej
  • 100 ml tej
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • fél citrom reszelt héja
  • fél teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
  • A krémhez a kókusztejet összekavarjuk a kókuszreszelékkel, a cukorral, meg a vaníliával, és odatesszük főni.
  • A keményítőt a tejben csomómentesre kavarjuk, majd a felforrt kókusztejhez adjuk, és állandóan kavargatva besűrítjük. Ízesítjük vaníliával, citromhéjjal, és langyosra hűtjük.
  • A palacsintatésztához a hozzávalókat csomómentesre kavarjuk, annyi vizet adagolva hozzá, hogy folyékony, nem túl sűrű masszát kapjunk.
  • Száraz serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat, majd megtöltjük kókuszkrémmel, és eperszeletekkel díszítjük.

3 megjegyzés:

Claudia Vaga írta...

Gyengesegem a kokusz,biztos nagyon finom volt:)

Edó írta...

Igen,nagyon!!:)

Gabriella írta...

Klassz változat, tetszik. Egyébként is kókusz "függő" vagyok. ;-)