2013. április 7., vasárnap

Eperzselés kókuszpuding


Egy kis édes semmiség. Kókusztejből, friss eperrel, igazi vaníliával. Egészséges, nem hízlal.
Egyébként álomfinom, csak kár, hogy nem volt belőle egy tonnával :)


Hozzávalók (4 személyre):

  • 400 ml kókusztej
  • 400 ml tej
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 4 evőkanál nyírfacukor
  • 1 vanília kikapart magjai
Az eperzseléhez:
  • 30 dkg eper
  • 3 evőkanál nyírfacukor
  • 1,5 teáskanál zselatinpor
  • 1-2 teáskanál zöldcitromlé

Elkészítése:

  • Az epret megmossuk, és egy edényben összeturmixoljuk. 
  • Hozzáadjuk a a cukrot, meg a citromlevet, majd 3 evőkanálnyit kiveszünk belőle egy kisebb edénykébe. Ehhez kavarjuk a zselatinport, és lassú tüzön, kavargatva felmelegítjük, hogy a zselatin feloldódjon (forralni nem szabad!).
  • Ezután az eperpüréhez kavarjuk, és 4 pohárba egyenletesen eloszlatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük amíg teljesen megdermed.
  • A kókusztejet összekavarjuk a tejjel, a cukorral, meg a vaníliával. Néhány evőkanállal kiveszünk belőle, és a keményítőt csomómentesre kavarjuk.
  • A többit feltesszük a tűzre, és felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a keményítős tejet, és lassú tüzön, folyamtosan kavargatva sűrűre főzzük.
  • Megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd a poharakba öntjük az eperzselé tetejére.
  • Reszelt lime héjjal, és eperszeletekkel díszíthetjük.

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Jaj,annyira finom lehetett,egeszsegetekre!:)

Edó írta...

Kösöznjük!Hát annyira finom volt,hogy a gyerekek öltek meg,hogy adjak még :))

M@rti írta...

Hát, ez nagyon guszta lett! :-)

Edó írta...

Köszönöm szépen Márti,örülök,hogy tetszik! :)

tücsi írta...

Húúúú, ez nagyon fincsi, unokáknak elkészítem, nagyon fog ízleni nekik!!!:-))

Eszter írta...

Nagyon szeretném szerintem én is, mert olvasatra hasonlít a panna cottára, azt meg egyenesen imádom! És nagyon gusztán is néz ki!

Edó írta...

Tücsi,biztosan,agyerekek imádják!

Eszter,annyiban különbözik a panna cottától,hogy ez krémes állagú,mert nincs benne zselatin.Próbáld ki,ízleni fog szerintem :)