Házi túróból készítettem, amit szintén kedves kolléganőmtől kaptam. A túrós zserbó azóta kedvencem, amióta az udvarhelyi cukrászdában megkóstoltam. Régóta készülök elkészíteni, s mivel biztosra akartam menni, rögtön Jutkához mentem a receptért. Isteni finom, mennyei, leírhatatlan ez a sütemény!
Kolléganőimnek is nagyon ízlett, rögtön elkérték a receptet. Ja, és azóta többször kérték már, hogy süssek még ilyent :)
Itthon is mindeki nagyon szereti, szóval jöhet máskor is.
A házi túró miatt szerintem még finomabb!
Hozzávalók :
A tésztához:
- 40 dkg liszt
- 18 dkg cukor
- 12,5 dkg margarin
- 5 evőkanál tejföl
- 1 tojás + 1 sárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
A töltelékhez:
- 75 dkg tehéntúró
- 5 dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg cukor
- 2 evőkanál búzadara (gríz)
- 3 tojás kemény habja
A kenéshez és szóráshoz:
- 3-4 evőkanál baracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 10-12 dkg étcsokoládé (min 50%-os)
- 3 evőkanál olaj
Elkészítése:
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. Az elsőt kinyújtjuk.
- A tepsit kivajazzuk, és ráhelyezzük a kinyújtott tésztát. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.
- Rátesszük a második kinyújtott lapot is.
- Rásimítjuk a túrókrémet. Ehhez a tojássárgákat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a többi hozzávalót. Utoljára kerül hozzá a kemény habbá vert tojásfehérje.
- A túrókrém tetejére helyezzük a harmadik lapot, amelyet villával megszurkálunk.
- Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
- Ha kihűlt, a csokoládét felolvasztjuk az olajjal, és megkenjük a tetejét.
Jutka, köszi a szuper receptet! :)
5 megjegyzés:
Jajj én is már nagyon rég sütöttem meg, nagyon szeretjük. Örülök, hogy ízlik :)
no, ezzel megint megfogtal. s lehet hamarosan nalam is viszontlatod, mint a meggyes-turost! koszi a receptet. ezt mi is imadni fogjuk!
Nagyon guszta:)
A túrós sütiket nagyon szeretem. Ebben a párosításban meg szuper lehetett.
Hű, nagyon jól néz ki, biztosan nagyon finom is! :)
Megjegyzés küldése