2011. november 28., hétfő

Gyömbéres csirkecombok


Hogy étel is legyen a sok sütemény, meg torta után: )
Nos, erről csak annyit, hogy eddig ez a legjobb ízű, omlós hús, amit valaha ettem. Mivel gyömbéresen még nem készítettem, ezért kíváncsi voltam, mi lesz a végeredmény. Hát, eszméletlen jó lett!
Egyébként éjjel 3 órakor pácoltm be a husikat, mert addig vendégeskedtünk, hogy kiment az eszemből a másnapi ebéd..aztán hirtelen felindulásból, előre nem tervezett hozzávalókból (a gyömbért leszámítva) elkészítettem a pácot, hogy másnapig pihenni tudjon a hűtőben.
A családnak is nagyon ízlett, ennyi dícséretet is régen kaptam, ami az ételeket illeti :)

Hozzávalók :
  • 8-10 db alsó csirkecomb 
  •  
A páchoz: 
  • 1 evőkanál reszelt gyömbér 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 1 teáskanál mustár 
  • 2 cikk reszelt fokhagyma 
  • fél citrom leve 
  • 1 teáskanál zúzott koriandermag 
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld 
  • bors
Elkészítése:

A páchoz valókat egy tálban összekavarjuk, a csirkecombokat beletesszük, és kézzel alaposan összedolgozzuk. A fűszeres húst egy műanyag tasakba tesszük, kiszorítjuk belőle a levegőt, a száját pedig alaposan összecsavarjuk. Egy éjszakára (vagy pár órára) hűtőszekrénybe tesszük, és hagyjuk pácolódni. Másnap a combokat a tasakból kivesszük, majd egy tűzálló tálba helyezzük, megsózzuk, és alufóliával letakarjuk. Kevés vizet aláöntve, 200 fokos sütőben kb 45 percig pároljuk. Ekkor a fóliát eltávolítjuk, és további 15-20 percig pirítjuk. Köretként zöldséges rizst adhatunk mellé.
Hú de megenném most is!

4 megjegyzés:

Seafalcon írta...

Jajdefinomlehet!!!

A csirkét minden formában szeretem. A baj, hogy ritkán esszük pácolva, de ez most majd jól másképp lesz!!!

Edó írta...

Seafalcon,akkor majd jól pácoljátok be:))tényleg megéri,egyébként én sem szoktam pácolgatni,inkább ripsz-ropsz.

Kata írta...

Nagyon guszta, gratula, elfogom készíteni, majd megmutatom ha jól sikerül:)

Bianka írta...

Következő csirke sütésnél ki fogom próbálni