A szezámkrém isteni finom, sok mindenhez el tudom képzelni, nem is értem eddig miért nem készítettem. Ízre a tepertőkrémhez hasonlít.
Hozzávalók:
- 20 dkg szezámmag
- 1 dl olívaolaj
- só
- annyi víz, hogy pasztás állagú legyen
Elkészítése:
- A szezámmagot megpirítjuk száraz serpenyőben (ne nagyon, mert keserű lesz a krém), majd kávédarálón lisztté daráljuk.
- Ezután hozzáadjuk az olajat és összeturmixoljuk. Közben annyi vizet adunk hozzá, hogy pasztás állagú legyen. Ízlés szerint sózzuk, de nem kell sósnak lennie.
- Pogácsatölteléknek is el tudom képzelni, de salátákhoz, szószókhoz is remek lehet. Akár pirítósra kenve is finom.
3 megjegyzés:
Nagyon tetszik, idáig csak boltit vettem
Ha olyan mint a tepertő krém rossz nem lehet:-)A fotó szenzációs!
Nyámi, imádom a humuszt. Sokszor készítek is. 2 és fél éve kívántam meg terhesen, amikor : " Ne szórakozz Zohánnal " filmet néztük. Addig csak porból készült humuszt ettem volt, úgy, hogy azt sem tudtam miből készül:) Szegény férjem 1 hétig kereste a csicseriborsót.
Megjegyzés küldése