2011. február 23., szerda

Tejkrémes bonbon


Na, ennek a bonbonnak nem tudtam milyen nevet adjak. Adott volt némi sűrített tej meg tejpor, s mivel mindkettőt nagyon szeretem (főleg a tejport!), mindenképp ezekből szerettem volna bonbontölteléket. Majdnem tettem hozzá bazsalikomot is, és mogyoróra is gondoltam, de egyik sem lett belőle.
Aztán szerintem fehércsokis bevonattal sokkal jobban érvényesült volna ez a fehér krém, na de az nem volt itthon. Nem bánom, mert ez így ahogy van, isteni.

Hozzávalók:

  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (vagy fehér)
  • kb.100 g sűrítet tej (háromnegyed tubus)
  • 2 evőkanál sima tejpor
Elkészítése:
  • A sűrített tejet egy edényben pár percig kavargatva főzzük, hogy kissé karamellizálódjon, vastagodjon. Nem kell barna legyen.
  • Hozzákavarjuk a tejport.
  • Az étcsokoládét megolvasztjuk, vastagon kikenjük vele a bonbonformát, majd pár percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
  • A langyosra hűlt krémet a formába kanalazzuk, majd visszatesszük dermedni. Amikor teljesen kihűlt, akkor a maradék étcsokival lezárjuk a bonbonokat. A legegyszerűbb, ha ráöntjük a csokit és egy spatulával végighúzva egyenesre simítjuk.
  • Hűtőszekrényben teljesen medermesztjük, majd kipattintjuk a bonbonokat a formából.

8 megjegyzés:

Ami írta...

Húha, 10 kg csokiból jó sok bonbont lehet csinálni :)

Köszönöm az újabb szuper receptet!

Életünk és ételeink írta...

Jó kis tejkrémes..az örök gyerekeknek, pl.nekem.

Gesztenye receptjei és Bonbon mánia írta...

Szuper lett, nagyon hívogató:-))

Maryenne írta...

Nagyon mutatós!:)

Bianka írta...

Igazán finom

Kati írta...

Még sosem készítettem bonbont, de már szemezek egy formával, a tied nagyon szép lett, szerintem jól néz ki a fehér-barna párosítás, én is nagyon szeretem a tejport.

Edó írta...

Ami,ja,igen sok lenne abból,már javítottam,köszi hogy szóltál!:)

Életünk,na látod,megvan a tökéletes megnevezés:tejkrémes bonbon.Köszönöm neked!

Gesztenye,köszi:)

Mary,Bianka,köszi!

Kati,pedig igazán könnyű,hamar megy,és szerintem bárhogyan készíted,mindig finom tud lenni.Mellesleg jó kis ajándék.

Eszter írta...

Ez merénylet! Nagyon megkóstolnám!