Nagyon hamar elkészül, nagyon-nagyon finom egy szelet pirítóssal, zöldségekkel. Reggelire, vacsorára, tízóraira. Ha kell egy kis változatosság.
Hozzávalók:
- 1 konzerv sárgaborsó (talán 140 g)
- fél fej hagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál tejföl (ízlés szerint)
- 2 teáskanál szezámkrém (elmaradhat)
- só, bors
Elkészítése:
- A konzerv levét leöntjük, a borsót szűrőbe téve átmossuk. Én nem főztem, de aki így nem szereti, az megfőzheti.
- Egy tálba tesszük, hozzáadunk mindent (hagymát apróra vágva) és botmixerrel pürésítjük. Zöldfűszerrel meg lehet spékelni, illetve majonézt lehet hozzáadni, ki ahogy szereti.
1 megjegyzés:
Én csak most egy hónapja főztem életemben először sárgaborsót, de ezt a krémet is ki kell próbálnom
Megjegyzés küldése