Na, ennek a bonbonnak nem tudtam milyen nevet adjak. Adott volt némi sűrített tej meg tejpor, s mivel mindkettőt nagyon szeretem (főleg a tejport!), mindenképp ezekből szerettem volna bonbontölteléket. Majdnem tettem hozzá bazsalikomot is, és mogyoróra is gondoltam, de egyik sem lett belőle.
Aztán szerintem fehércsokis bevonattal sokkal jobban érvényesült volna ez a fehér krém, na de az nem volt itthon. Nem bánom, mert ez így ahogy van, isteni.
Hozzávalók:
- 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (vagy fehér)
- kb.100 g sűrítet tej (háromnegyed tubus)
- 2 evőkanál sima tejpor
Elkészítése:
- A sűrített tejet egy edényben pár percig kavargatva főzzük, hogy kissé karamellizálódjon, vastagodjon. Nem kell barna legyen.
- Hozzákavarjuk a tejport.
- Az étcsokoládét megolvasztjuk, vastagon kikenjük vele a bonbonformát, majd pár percre hűtőszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen.
- A langyosra hűlt krémet a formába kanalazzuk, majd visszatesszük dermedni. Amikor teljesen kihűlt, akkor a maradék étcsokival lezárjuk a bonbonokat. A legegyszerűbb, ha ráöntjük a csokit és egy spatulával végighúzva egyenesre simítjuk.
- Hűtőszekrényben teljesen medermesztjük, majd kipattintjuk a bonbonokat a formából.
8 megjegyzés:
Húha, 10 kg csokiból jó sok bonbont lehet csinálni :)
Köszönöm az újabb szuper receptet!
Jó kis tejkrémes..az örök gyerekeknek, pl.nekem.
Szuper lett, nagyon hívogató:-))
Nagyon mutatós!:)
Igazán finom
Még sosem készítettem bonbont, de már szemezek egy formával, a tied nagyon szép lett, szerintem jól néz ki a fehér-barna párosítás, én is nagyon szeretem a tejport.
Ami,ja,igen sok lenne abból,már javítottam,köszi hogy szóltál!:)
Életünk,na látod,megvan a tökéletes megnevezés:tejkrémes bonbon.Köszönöm neked!
Gesztenye,köszi:)
Mary,Bianka,köszi!
Kati,pedig igazán könnyű,hamar megy,és szerintem bárhogyan készíted,mindig finom tud lenni.Mellesleg jó kis ajándék.
Ez merénylet! Nagyon megkóstolnám!
Megjegyzés küldése