Ezek a zsemlék kizárólag teljes kiörlésű lisztből készültek, ezért tömörebbek, mint a sima liszttel vegyített pékárú. Nekünk nagyon ízlett, senkinek nem volt ellenvetése, úgyhogy ezután is maradok ennél a verziónal. Na jó, néha azért lesznek pihe-puha zsemlék is, mert azt is nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
- 25 dkg teljes kiörlésű rozsliszt
- 25 dkg teljes kiörlésű búzaliszt
- 1 teáskanál méz
- 2 teáskanál só
- 1 evőkanál ecet
- 1 teáskanál őrölt köménymag
- 3 dkg élesztő
- 1 evőkanál olívaolaj
- 3,7 dl víz
Elkészítése:
5 megjegyzés:
Nagyon szép, ügyes!
Nagyon jó lett!
Tökéletes a forma és tuti az íze is!
Nagyon tetszik, ezt kiprobalom!!!!
Szia Edó!
Megsütöttem a zsömléket egy játék keretében. Valamit elbénáztam, nekem laposabbak lettek, de nagyon ízlik! Először dolgoztam teljes kiőrlésű liszttel.
Ha gondolod itt megnézheted: http://izemlekek.blogspot.com/2012/05/egeszseghonap-jatek-kenyer-rozsos.html
Köszönöm szépen a receptet!
Üdv: Hani
Megjegyzés küldése