2010. szeptember 15., szerda

Gyors tejszínes tészta


Mostanában kénytelen vagyok gyors fogásokat kitalálni, mert főzésre jut a legkevesebb időm. A tésztás ételek általában finomak és gyorsak, összedobtam egy 10 perceset, abból ami éppen volt itthon. Lényegében el is készült, mire a tészta kifőtt. Szerintem ez lett az eddigi legfinomabb!

Hozzávalók:
  • 40 dkg tészta 
  • 15 dkg füstölt császárszalonna
  • 20 dkg mirelit kukorica
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 200 ml növényi tejszín
  • 200 ml tej
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 cikk fokhagyma
  • reszelt sajt
  • fűszeres olaj 
Elkészítése:
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük.
  • Ezalatt kevés olajon (fűszeres olajban érlelt sajtról töltöttem le) kissé megpirítjuk a felkockázott hagymát, szalonnát és kukoricát.
  • Felöntjük tejjel, tejszínnel, ízesítjük mustárral, fokhagymával, sózzuk.
  • Összekeverjük a kifőtt tésztával (miután leszűrtem, ehhez is adtam kevés fűszeres olajat) és reszelt sajttal megszórva, melegen tálaljuk.
Nagyon-nagyon finom,  gyors vacsora kerekedett belőle, aki gyorsan akar valami finomat, annak ajánlom:)

5 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Irtó guszta!!!

Ottis írta...

Biztos finom, ezt a receptet elraktároztam magamnak, mert nekem is kevesebb időm van és lesz az elkövetkezőkben!

Edó írta...

Edith,koszi,pedig nem tul sikeres ez a foto:))

Otti,majd megyek en is hozzad gyors receptekert!

Dia írta...

A tészta a világ legjobb étele! Ha nem lenne, nem tudom mit csinálnék!

Bianka írta...

Nagyon-nagyon finom lehet