2010. június 22., kedd

Sárgabarackos lepény


Szilvás lepények szoktam sütni, de most barackkal készült. A barack nekem így túl savanyú, de ha bőven porcukrozzuk, akkor fincsi. Másféle gyümölccsel is készíthetjük, ami éppen kéznél van.
Egyszerű, nagyszerű sütemény, emlékszem ez mindig nővérkém kedvence volt :)




Hozzávalók:

  • 60 dkg sárgabarack
  • 20 dkg porcukor 
  • 20 dkg liszt 
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj 
  • 5 tojás 
  • csipet só
  •  kevés rum 
  • 2-3 ek fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
  • A tojások sárgáját a porcukorral habosra kavarjuk, beledolgozzuk a vajat, majd a lisztet, vaníliás cukrot, rumot. 
  • A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a masszába forgatjuk. 
  • Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát. 
  • Tetejét kirakjuk a megmosott, kimagozott barackokkal, majd előmelegített 180 fokos sütőben 35 percig sütjük. 
  • Langyosra hűtjük, megszórjuk fahéjas porcukorral.
Viszont tegnap olyan isteni túrós zserbót ettem, hogy ismét csukott szemmel élveztem az ízét :) Alig várom, hogy megsüssem.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon-nagyon ott van. Úgy ennék belőle. Nyelek is nagyokat

Andi írta...

Ezt nagyon szeretném biztosan...Imádom!! Nagyon szép a tálalás!

Edó írta...

Bianka,Andi,koszi,azert a talalas szebb is lehetne,de a suti finom!:)