Szilvás lepények szoktam sütni, de most barackkal készült. A barack nekem így túl savanyú, de ha bőven porcukrozzuk, akkor fincsi. Másféle gyümölccsel is készíthetjük, ami éppen kéznél van.
Egyszerű, nagyszerű sütemény, emlékszem ez mindig nővérkém kedvence volt :)
Hozzávalók:
- 60 dkg sárgabarack
- 20 dkg porcukor
- 20 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 20 dkg vaj
- 5 tojás
- csipet só
- kevés rum
- 2-3 ek fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítése:
- A tojások sárgáját a porcukorral habosra kavarjuk, beledolgozzuk a vajat, majd a lisztet, vaníliás cukrot, rumot.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, óvatosan a masszába forgatjuk.
- Egy közepes méretű tepsit kivajazunk, lisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát.
- Tetejét kirakjuk a megmosott, kimagozott barackokkal, majd előmelegített 180 fokos sütőben 35 percig sütjük.
- Langyosra hűtjük, megszórjuk fahéjas porcukorral.
Viszont tegnap olyan isteni túrós zserbót ettem, hogy ismét csukott szemmel élveztem az ízét :) Alig várom, hogy megsüssem.
3 megjegyzés:
Nagyon-nagyon ott van. Úgy ennék belőle. Nyelek is nagyokat
Ezt nagyon szeretném biztosan...Imádom!! Nagyon szép a tálalás!
Bianka,Andi,koszi,azert a talalas szebb is lehetne,de a suti finom!:)
Megjegyzés küldése