Avagy: főzzünk az Erdélyi konyhából:) Ez a recept a legutóbbi számban jelent meg, G.Edith hozta. Isteni a recept, kiváló egytálétel, nincs sok munka vele, szóval én beleszerettem ebbe az ételbe. Már olvasáskor nagyon szimpatikusnak tűnt, és tényleg isteni, ahogy elképzeltem. Nagyon-nagyon finom, ajánlom mindekinek!
Én csirkecombbal készítettem, de lehet csirkemellből is, vagy vegyes csirkehúsból.
Hozzávalók:
- 5 db egész csirkecomb (vagy kinek melyik része tetszik)
- 1 kisebb fej friss káposzta
- 2-2 db zöldpaprika és paradicsom
- 2-3 db alma
- 2 fej vöröshagyma
- pirospaprika
- kevés olaj
- só, bors
- csokor kapor
- tálaláshoz tejföl
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával. Rádobjuk a csirkehúst (én le szoktam bőrözni), a felkockázott paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk. Megkavargatjuk, pár percig pároljuk, majd felöntjük vízzel (majdnem lepje el).
- A húst félpuhára főzzük, majd ráhalmozzuk a vékony csíkokra szelt káposztát. A káposztát beborítjuk a hámozott és cikkekre vágott almával, sózzuk, megszórjuk az aprított kaporral.
- Ha szükséges öntük még vizet alá és készre főzzük.
- Tálaláskor tejföllel kínáljuk.
Akármikor felér egy jó töltött káposztával!
Még nem volt időm bejegyzést írni a dévai eseményekről, most röviden csak ennyit: voltunk, főztünk, győztünk. Remek embereket ismertem meg, szuper volt a hangulat és minden isteni jó volt:)
Részletek később, de Alíznál már olvasható a teljes sztori.
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet. Igen guszta étel
Nagyon guszta, Edó!!!
Örülök, hogy izlik nektek :)
Megjegyzés küldése