Már készítettem nemrégiben egy hasonló jellegű tortát, nagy sikere volt. Ezúttal apukámnak készült, születésnapjára. Barackosan készítettem, fő szempont volt, hogy egészséges és finom legyen.
A torta most is nagyon sikeres volt, és örülök, mert a gyerekek is szívesen eszik ilyen formán. Aki nem szereti a teljes kiörlésű liszt ízét süteményben, annak nem ajánlom. Nálunk elég rendszeres a használata, ezért a gyerekek már kiskoruktol hozzászoktak az ízéhez.
Hozzávalók:
Reformpiskótához itt.
Krémhez:
- 2 nagy doboz natúr joghurt
- 1 tasak zselatin (10 g)
- 5-6 ek. nádcukor
- 2 dl tejszín (elmaradhat)
- pár darab sárgabarack
Elkészítés:
- A krémhez a barackokat alaposan megmossuk, kockára vágjuk, majd összekeverjük a joghurttal, cukorral, zselatinnal.
- Lassú tüzön felmelegítjük, de forralni nem szabad. A tejszínt felverjük és a krémhez kavarjuk.
- A piskótát cukros vízzel meglocsoljuk, majd ráöntjük a joghurtos krémet és pár órára hűtőszekrénybe állítjuk, hogy megdermedjen.
- Miután a krém megkeményedett, tetejét kirakjuk sárgabarack szeletekkel, megszórjuk mandulával és zöld kókusszal.
- Ha nem akarunk tejszínt használni, simán a joghurtkrém is finom. Ebben az esetben tegyünk hozzá még cukrot.
- A nádcukor különleges ízt ad a süteményeknek (melaszos íze van, ami nagyon finom).
4 megjegyzés:
Je note ta recette pour essayer ce gâteau aux pêches et yaourt.
Il a l'air très bon.
Bonne semaine.
Nagyon fincsi lehet, és hihetetlenül guszta
Guszta nagyon!
Már vettem ilyen lisztet, de még csak szemezgetek vele...Ez tényleg tetszik,lehet, hogy kipróbálom!
Megjegyzés küldése