Egycsipetnél megláttam, beleszerettem. Imádjuk a gyümölcsleveseket, de csak azóta, amióta rájöttem hogyan kell finomra elkészíteni. Egyébként máshol sosem ettem olyan gyümölcslevest ami ízlett volna.
Nagyon érett, édes, lédús nektarinokat vásároltam, így a leves mennyei, fennséges ízű lett. A gyerekek ismét belapátoltak belőle, de ettünk mi is rendesen. Nálunk a gyümölcsleves mindig azon nyomban el szokott fogyni, csak néha marad egy kevés másnapra is.
Hozzávalók:
- 1 kg érett nektarin
- 2-3 darabka citromhéj
- fél citrom leve
- 5 ek (barna)cukor
- 1 kk fahéj
- 2 tasak vaníliás cukor
- 4 db szegfűszeg
- 1 dl tejszín v. tejföl
- 1 ek keményítő
- csipet só
- A darakockákhoz: 3 dl tej, 4 ek búzadara (gríz), csipet só, őrölt fahéj a tálaláshoz.
Elkészítés:
-
A nektarinokat megmossuk, felkockázzuk, majd pürésítjük. Felöntjük 1,2 l vízzel, beledobjuk a citromhéjat, szegfűszeget, továbbá ízesítjük vaníliával, fahéjjal, citromlével és cukrozzuk. A levest felforraljuk. A tejszínt elkeverjük a keményítővel és besűrítjük vele a levest és összeforraljuk. -
A darakockákhoz a hozzávalókból tejbegrízt főzünk, tálra öntjük, majd teljesen kihűtjük, dermesztjük. Kockákra vágjuk, tálaláskor a leveshez adjuk fehéjjal megszórva.
Nagyon üdítő, zamatos leves, a darakockákkal még különlegesebb.
5 megjegyzés:
Ááá, mennyire jól néz ki! Az én nektarinjaim sárgább húsúak voltak, sokkal fakóbb lett a levesem. Na sebaj, még csak most jön a szezon.. :D
Nagyon finom lehet, főleg a darakockával. Nagyon-nagy ötlet így még sosem ettem
Egycsipet,én a nektarinok héját is beleturmixoltam,azmeg szép piros volt.
Bianka,annyira fincsi!!!
Most látom ezt a levesedet, hát hogy mi néha mennyire egyre gondolunk.Én is hétvégén gyümölcsleveset készítettem barackból, éppen most írom a bejegyzést rá.Csak nem tejbegrízzel hanem tejberizzsel :-)
mekkora 5let ez a darakocka. mentettem. köszi.
Megjegyzés küldése