2015. május 21., csütörtök

Lecsós kuszkusz


Ha gyorsan valami táplálót szeretnénk enni, készítsünk ilyen finom zöldséges kuszkuszt. A lecsónak most úgyis szezonja van :)

Hozzávalók (4 személyre): 

  • 2,5 dl kuszkusz 
  • 2,5 dl víz 
  • 4 közepes paradicsom 
  • 2 zöld paprika 
  • 5 dkg sárgarépa 
  • 1 fej hagyma 
  • 1 evőkanál házilag készített ételízesítő 
  • 1 evőkanál kókuszzsír 
  • só, bors 
  • kevés snidling (metélőhagyma)

Elkészítése: 

  • A kuszkuszt egy tálba szórjuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felforraljuk a vizet,és ráöntjük. Lefedve tartjuk 10-15 percig, ezalatt a kuszkusz megpuhul. 
  • Serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Sorjában hozzáadjuk a zöldségeket, először a kockára vágott répát, paprikát, majd a paradicsomot. Mindeniket 5-5 percig pirítjuk, végül öszeforraljuk, megsózzuk és borsozzuk. 
  • A kuszkusszal összekavarjuk, és forrón, apróra vágott snidlinggel megszórva tálaljuk.

Megj: A kuszkuszt nem szükséges főzni.

Tipp: Nemcsak önálló fogásként, de köretként is fogyaszthatjuk.

2 megjegyzés:

Roza írta...

Elolvasván a leírásodat, eldöntöttem, most már mindenképpen beszerzem a kuszkuszt!:)

Edó írta...

Kedves Róza,remélem te is szeretni fogod :)