A minap grilleztünk, így többféle ételt is előkészítettem sütni. A sütőgető a kedves párom volt, és ami a legjobb, hogy kedves emberekkel együtt fogyasztottuk el.
Egyik ételünk ez a nagyon-nagyon finom grillezett paprika volt, mennyei kiegészítője bármilyen sült húsnak, de akárhogy is, ennek az ételnek kötelezően ott kell lennie egy grillpartin :)
Hozzávalók:
- 2 piros paprika
- 2 sárga paprika
- 2 hegyes zöldpaprika
- 10 dkg fetasajt
- 80 ml olívaolaj
- 1 cikk fokhagyma
- 1,5 evőkanál vörösbor ecet
- só
Elkészítése:
- A grillsütőt előkészítjük, tüzet gyújtunk.
- A piros és a sárga paprikát negyedekbe, a hegyes paprikát félbevágjuk. A magházat kiszedjük, majd egy tálban összekavarjuk az olaj felével, és megsózzuk.
- Összekavarjuk a maradék olajat az ecettel, meg az apróra vágott fokhagymával.
- Grillrácson megsütjük a paprikát (8-10 perc), közben forgatjuk. Amikor megsült, a nagyobb fekete részeket lehámozzuk, majd egy tálban összekavarjuk a fokhagymás olajjal.
- A sajtot a tetejére morzsoljuk, hidegen tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése