A múltkori grillpartihoz tartozik ez az étel is, a sertésnyársak mellé fogyasztottuk, a grillezett fetás paprikával együtt. Így, hármasban, tökéletes szerintem, és a mennyiség is bőven elegendő 6-8 személy számára.
Egyébként ez a krumplisaláta magában is nagyszerű, akár önálló fogásként is tökéletes.
Hozzávalók:
- 80 dkg krumpli
- 15 dkg tejföl
- 6 dkg majonéz
- 4 evőkanál olívaolaj
- fél lilahagyma
- fél citrom leve
- 1 cikk fokhagyma
- 1-1 marék menta- és petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy fazékban, héjában megfőzzük a krumplit (20-25 perc). Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk.
- Ezután 1 cm-es vastagságú szeletekre felvágjuk, olajjal mindkét oldalát meglocsoljuk, megsózzuk. Grillrácson pirosra sütjük, tálba szedjük, és félretesszük.
- Összekavarjuk a tejfölet, a majonézt, a citromlevet, meg az apróra vágott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, és a krumplira öntjük. Az apróra vágott zöldfűszereket, meg a vékony szeletekre vágott lilahagymát rászorjuk, majd óvatosan összekavarjuk.
- Tálalásig hidegen tartjuk.
Megj: Sült húsok mellé kiváló köret.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése