2015. május 12., kedd

Barbecue krumplisaláta


A múltkori grillpartihoz tartozik ez az étel is, a sertésnyársak mellé fogyasztottuk, a grillezett fetás paprikával együtt. Így, hármasban, tökéletes szerintem, és a mennyiség is bőven elegendő 6-8 személy számára.
Egyébként ez a krumplisaláta magában is nagyszerű, akár önálló fogásként is tökéletes.

Hozzávalók: 
  • 80 dkg krumpli 
  • 15 dkg tejföl 
  • 6 dkg majonéz 
  • 4 evőkanál olívaolaj 
  • fél lilahagyma 
  • fél citrom leve 
  • 1 cikk fokhagyma 
  • 1-1 marék menta- és petrezselyemzöld 
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 
  • Egy fazékban, héjában megfőzzük a krumplit (20-25 perc). Leszűrjük, hagyjuk kihűlni, majd meghámozzuk. 
  • Ezután 1 cm-es vastagságú szeletekre felvágjuk, olajjal mindkét oldalát meglocsoljuk, megsózzuk. Grillrácson pirosra sütjük, tálba szedjük, és félretesszük. 
  • Összekavarjuk a tejfölet, a majonézt, a citromlevet, meg az apróra vágott fokhagymát. Ízlés szerint sózzuk, és a krumplira öntjük. Az apróra vágott zöldfűszereket, meg a vékony szeletekre vágott lilahagymát rászorjuk, majd óvatosan összekavarjuk. 
  • Tálalásig hidegen tartjuk.


Megj: Sült húsok mellé kiváló köret.

Nincsenek megjegyzések: