2015. január 6., kedd

Sárgarépás szendvicskrém


Rengeteg répám termett ősszel, így most egész évben élvezhetem a munkám gyümölcsét :) Előszeretettel használom a répát bármilyen ételhez, akár süteményekhez is, mi bárhogyan szeretjük. Olcsó, mindig kéznél van, egészséges, és nagyon sokoldalúan felhasználható ez a finom zöldségféle. Például ilyen krémet is készíthetünk belőle, melyet pirítóssal, csírával, zöldségekkel fogyaszthatunk, mondjuk egy csésze forró tea mellé.

Hozzávalók:

  • 4 közepes sárgarépa
  • 10 dkg fetasajt (vagy más, feta-jellegű sajt) 
  • 1 kisebb hagyma 
  • 1 evőkanál kókuszzsír (vagy olívaolaj) 
  • 1-1,5 evőkanál citromlé 
  • 1 teáskanál méz 
  • fél teáskanál köménymag 

Elkészítése:


  • A répát meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, és forró vízben, néhány perc alatt roppanósra főzzük. Leszűrjük.
  • Közben egy serpenyőben, a kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát, a köménymaggal együtt. 
  • A főtt répát, a hagymát, a sajtot, a mézet, meg a citromlevet összeturmixoljuk, majd sózzuk, és szükség szerint utána ízesítjük. Teljes kiörlésű kenyérrel fogyasztjuk.
  • Megj: Friss zöldség kíséretében növeljük az étel tápértékét.

Nincsenek megjegyzések: