2015. január 11., vasárnap

Rétegelt csoki-mogyoró krém


Ezt a desszertet nagyon szerették a gyermekeim, de nemcsak ők, mi is szívesen kanalaztuk :) A rétegelés igényel némi kézügyességet, de ha nem lesz tökéletes, az sem baj, mert mindenképp mennyei.

Hozzávalók:

  • 450 ml habtejszín
  • 180 g jó minőségű étcsokoládé (min 50%-os kakaótartalmú)
  • 100 g földimogyoró
  • 40 g tej- vagy étcsokoládé
  • 1 tasak bourbon vaníliáscukor
  • 1 teáskanál nádcukor
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

  • A mogyorót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd egy konyharuhára szedjük, és összedörzsöljük, hogy a héja leváljon.
  • Egy edényben felmelegítünk 200 ml tejszínt, majd a cukorral, meg az apróra tördelt csokoládéval együtt turmixgépbe (blender) tesszük. 1 percig turmixoljuk, majd hozzáadunk 5 dkg mogyorót, és ezzel is összeturmixoljuk.
  • 4 pohárba (kb 300 ml-es) egy-egy vékony réteg mogyorós csokoládékrémet öntünk, és félretesszük hűlni.
  • A maradék tejszínt a vaníliával kemény habbá verjük, habzsákba szedjük, és mindenik pohárba, a megdermedt csoki tetejére egy-egy réteget nyomunk.
  • Így folytatjuk az összeállítást, amíg a hozzávalók elfogynak.
  • A tetejére szórjuk a maradék mogyorót, a 40 g csokoládéforgácsot, illetve megszórjuk kakaóval. 

Nincsenek megjegyzések: