2015. január 28., szerda

Krumplis palacsinta csokoládékrémmel és málnával


Köztudott, hogy nagyon szeretem a palacsintát, bármilyen formában, a palacsinta az én kedvenc desszertem. Alapjában ez egy kiadósabb, télies változat, de egy kis nyarat is belevittem, némi fagyasztóban lapuló málna által. Akinek van más fajta nyári gyümölcs a fagyasztóban, nyugodtan használhat bármilyent (áfonya, meggy, ribizli, szeder stb).

Hozzávalók (kb 24 darabhoz): 

A palacsinta tésztához: 
  • 30 dkg főtt burgonya
  • 25 dkg liszt
  • 2 tojás 
  • 3 dl szénsavas ásványvíz 
  • 2 dl tej 
  • 4 evőkanál olaj 
  • 1 teáskanál cukor, csipetnyi só 
A csokoládékrémhez: 
  • 2 dl habtejszín 
  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé 
Továbbá: 15 dkg málna (lehet fagyasztott is), porcukor



Elkészítése: 

  • Előző este előkészítjük a krémet: egy kisebb edényben felmelegítjük a tejszínt, majd hozzáadjuk az apróra tördelt csokoládét, és kavargatjuk, amíg a csoki felolvad. A krémet másnapig hűtőszekrénybe helyezzük. 
  • Másnap a burgonyát egy tálba reszeljük, és a többi hozzávalóval együtt alaposan kikavarjuk. 
  • Egy serpenyőt felforrósítunk, és olaj nélkül, kb 10 cm-es átmérőjű kerek palacsintákat sütünk. 
  • A hideg krémet kézi mixerrel felverjük, kihabosítjuk. 
  • Tálaláskor megkenjük a palacsintákat, illetve málnával díszítjük, és porcukorral megszórjuk.

Nincsenek megjegyzések: