2014. augusztus 21., csütörtök

Diós karalábésaláta


Most érik a zsenge karalábé a kertemben, és hát úgy a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk. Egy részét salátaként fogyasztottuk, más része pedig a finom házi ételízesítőbe került, amit minden évben elkészítek.
És még mindig érik, úhgyogy folyamatos lesz a fogyasztás, egy kevés pedig a fagyasztóba is kerül.

Hozzávalók (2 személyre): 

  • 25 dkg karalábé, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál lenmag, 1 evőkanál apróra vágott kapor (lehet fagyasztott is), 1 evőkanál joghurt, 1 marék dió, néhány zöld salátalevél, só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Meghámozzuk a karalábét, majd gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. Sózzuk és borsozzuk, majd összekavarjuk a hozzávalókkal, és salátával bélelt tálba halmozzuk.
  • A diót darabokra morzsoljuk, megszórjuk vele a salátát, és kaporral, őrölt borssal díszítjük.


Megj: Alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúra idején is fogyasztható.

Nincsenek megjegyzések: