2014. augusztus 13., szerda

Aszalt gyümölcsös uzsonnakenyér (reform)


Gyerekeknek nagyszerű egészséges nassolnivaló, mondjuk a bolti édességek helyett. Tízóraira is csomagolhatjuk, mert ez a sütemény csupa finom és tápláló hozzávalókból készül.

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely, 15 dkg nádcukor, 15 dkg vegyes aszalt gyümölcs tetszés szerint (sárgabarack, mazsola, füge, szilva, áfonya stb), 5 tojás, 3 dl tej, 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:

  • Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágjuk, és forró vízbe áztatjuk néhány percre. 
  • A zabpelyhet egy kisebb tálikóba szórjuk, felforrósítjuk a tejet, és ráöntjük a zabpehelyre. Néhány percig hagyjuk, hogy megpuhuljon. 
  • A tojások sárgáját egy tálban a cukorral alaposan kikavarjuk, amíg a massza kivilágosodik, és egy kissé sűrű lesz. Belekavarjuk a vaníliát, zabpelyhet, meg a lecsöpögtetett aszalt gyümölcsöket. 
  • Kézi mixerrel kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Két evőkanálnyit a zabpelyhes masszához kavarunk, hogy lazítsuk, majd a többi habot is óvatosan belekavarjuk egy fakanállal. 
  • Sütőpapírral kibélelünk egy kis méretű tepsit, a tésztát egyenletesen belesimítjuk, és 180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük. Kihűlés után kockára vágjuk.

Nincsenek megjegyzések: