2013. október 23., szerda

Tormás lazac kanapé



Nagyon gyorsan, nagyon könnyen elkészíthető, és nagyon finom falatok. Az ünnepi asztalon is méltó helye lehet, de jól jön akkor is, ha például vendégeknek szeretnénk gyorsan valami finomat.
Vagy csak azért, hogy magunkkal vihessük a munkába, mint az én esetemben :)

Hozzávalók (4 személyre):

  • 20 dkg füstölt lazacfilé
  • 10 dkg reszelt füstölt sajt
  • 15 dkg sűrű natúr joghurt (görög)
  • 1 púpozott teáskanál reszelt torma
  • 1 citrom
  • néhány csepp extra szűz olívaolaj
  • friss kapor
  • só, őrölt színes bors
  • kenyérszeletek (teljes kiörlésű, ha lehet)

Elkészítése:

  • A reszelt sajtot összekavarjuk a joghurttal, majd ízesítjük tormával, sóval, színes borssal, és néhány csepp citromlével.
  • A lazacszeleteket kiterítjük úgy, hogy kissé fedjék egymást, majd hosszában ráhelyezzük a tormás krémet. Óvatosan felcsavarjuk, és hűtőszekrénybe helyezzük egy kevsé időre, hogy összeálljon, az ízek pedig összeérjenek. 
  • Ezután kb másfél ujjnyi szeletekre vágjuk.
  • Kenyérszeleteket pirítunk, és egy pogácsaszaggatóval (vagy egy pohár szájával) köröket szaggatunk belőle.
  • Mindenikre egy-egy töltött lazakarikát helyezünk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, citromlével, illetve megszórjuk őrölt borssal.
  • Friss kaporral, citromszeletekkel tálaljuk.

2 megjegyzés:

Kati írta...

Ne már Edó, te direkt kínozni akarsz:) Előbb a füge, most meg a lazac, ezt még jobban szeretem, mint a fügét:)

Edó írta...

:)) Tudom,hogy imádod a lazacot!Egy kis fügés lazac? :P