Lehet hogy már unalmas, de még mindig imádom a spenótot, sosem tudom megúnni. Alig főtt meg a spenótkrémleves, kisfiam máris forrón lapátolta befele..aztán megint kért..s megint. Nem győztem fújni neki :) A krémlevesek nálunk mindig szinte azonnal elfogynak.
Hozzávalók:
- 0,5 kg friss spenót
- 2 közepes krumpli
- 1 póréhagyma vagy újhagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 2 evőkanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál kókuszzsír
- só, bors
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- (nyírfa)cukor és balzsamecet (vagy citromlé) ízlés szerint
Elkészítése:
- A spenótleveleket alaposan megmossuk.
- A póréhagymát karikára vágjuk és a fokhagymával együtt a kókuszzsíron kissé megpirítjuk. Felöntjük kb 1 l vízzel, hozzáadjuk a kockára vágott krumplit, és kevés ideig főzzük.
- Amikor a krumpli majdnem megfőtt, beletesszük a megmosott spenótleveleket, az ételízesítőt és 2 percig főzzük..
- A levest levesszük a tűzről, sózzuk és borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.
- Hozzáadjuk a tejszínt meg a szerecsendiót, összeforraljuk, és ha szükséges ecettel és cukorral tovább ízesítjük.
- Pirított kenyérkockával, levesgyönggyel, sajtos pirítóssal fogyaszthatjuk.
Megj: Ha a leves túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés vizet.
10 megjegyzés:
Nálunk is ez volt ma,nagyon szeretem.Szinte, ugyanúgy készítem.
Nagyon szeretem a spenótot. Leves formájában még nem is ettem. Azt hiszem itt az ideje. Köszi a receptet!
Nagyon finom lehet,azt hiszem elkészítem a hétvégén.
Nagyon finom lehet, szeretem a spenótot
Edó!
Nagyon finom lehet,szeretem a spenótot is meg a krémlevest is:-)
Sajna a spenótot nem szeretem, csak a sóskát.Biztos finom!
Aleda,mi is nagyon szeretjük.
Fahéj,próbáld ki,biztosan ízleni fog!
Judit,ajánlom:)
Bianka,igen,finom.
Ditta,nálunk is minden krémleves nagyon megy:)
Éva ugyanígy elkészítheted sóskából is,az is finom lehet!
Edó, vár egy meglepi a blogomon,nézz be hozzám kérlek:)
Szia Edó!
Nagyon jól hangzik, bár még soha nem ettem ebben a formában!
:)
Engem az érdekelne, hogy akkor a cukor és ecet el is hagyható, vagy az íze inkább egy picit édeskésebb savanyúbb kell, hogy legyen?
Nem tudom hová tenni, mert a tejföl is savanyít egy keveset rajta és inkább egy sóskafélét képzeljek el, vagy a "hagyományos" spenót ízvilágot.
Imádjuk a spenótot, és szívesen ki is próbálnám!
:)
Mónika,elhagyható,csak abban az esetben tegyél bele,ha pikánsabb ízt szeretnél.Egyébként nem jár bele.
Megjegyzés küldése