2011. április 9., szombat

Húsvéti sárga túró


Egy kis különlegesség a húsvéti asztalra, sonka mellé. Ez egy édes változat, de készülhet sósan is, ebben az esetben cukor helyett 1 teáskanál sót, borsot, ételízesítőt használunk. Ízesíthetjük zöldhagymaszárral, esetleg fokhagymával.

Hozzávalók:

  • 500 ml tej 
  • 5 tojás 
  • 2 evőkanál cukor 
  • pár csepp vaníliaaroma 
  • 5 dkg mazsola
Elkészítése:
  • A tejet felforraljuk, beleöntjük a villával felvert tojásokat, a cukrot, a vaníliát, a mazsolát és kavargatva addig főzzük, amíg a massza túrós lesz. 
    Ekkor vékony vászonba vagy gézbe borítjuk és szorosan összekötjük. A vászont felkötjük, alá egy tálat helyezünk és megvárjuk amíg a savó alaposan kicsöpög belőle. A túrót kiborítjuk, felszeleteljük és sonka mellé kínáljuk.

10 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon örülök hogy pont ezt tetted most fel, nagyon régen ettem ilyet és azóta sem tudom a receptjét és nagyon ízlett.Köszi.Guszta nagyon!

Ditta írta...

Edó!Nagyon jó kis recept,nagyon tetszik!

Edó írta...

Éva,örülök hogy tetszik:)

Ditta,köszi!

Angi Angéla írta...

Még sesem ettem ilyen " túrót" de nagyon tetszik a recept!

Ottis írta...

Nagyon jól néz ki!

Edó írta...

Angi,eddig én sem:)

Otti,köszi!

Reka írta...

Ilyent meg sose ettem, en kefirbol szoktam kesziteni. Fincsi lehet.

Névtelen írta...

Tényleg szuper (bár nálunk mazsola nélkül készül), viszont szerintem érdemes rögtön dupla mennyiséggel dolgozni... Úgyis elfogy! :)

Bianka írta...

Nagyon guszta

Edó írta...

Rlka,na az lehet hogy még finomabb!

Névtelen,következőben én is kihagyom a mazsolát,mert anélkül lehet hogy finomabb.

Bianka,köszi!