Egy kis különlegesség a húsvéti asztalra, sonka mellé. Ez egy édes változat, de készülhet sósan is, ebben az esetben cukor helyett 1 teáskanál sót, borsot, ételízesítőt használunk. Ízesíthetjük zöldhagymaszárral, esetleg fokhagymával.
Hozzávalók:
- 500 ml tej
- 5 tojás
- 2 evőkanál cukor
- pár csepp vaníliaaroma
- 5 dkg mazsola
Elkészítése:
- A tejet felforraljuk, beleöntjük a villával felvert tojásokat, a cukrot, a vaníliát, a mazsolát és kavargatva addig főzzük, amíg a massza túrós lesz.Ekkor vékony vászonba vagy gézbe borítjuk és szorosan összekötjük. A vászont felkötjük, alá egy tálat helyezünk és megvárjuk amíg a savó alaposan kicsöpög belőle. A túrót kiborítjuk, felszeleteljük és sonka mellé kínáljuk.
10 megjegyzés:
Nagyon örülök hogy pont ezt tetted most fel, nagyon régen ettem ilyet és azóta sem tudom a receptjét és nagyon ízlett.Köszi.Guszta nagyon!
Edó!Nagyon jó kis recept,nagyon tetszik!
Éva,örülök hogy tetszik:)
Ditta,köszi!
Még sesem ettem ilyen " túrót" de nagyon tetszik a recept!
Nagyon jól néz ki!
Angi,eddig én sem:)
Otti,köszi!
Ilyent meg sose ettem, en kefirbol szoktam kesziteni. Fincsi lehet.
Tényleg szuper (bár nálunk mazsola nélkül készül), viszont szerintem érdemes rögtön dupla mennyiséggel dolgozni... Úgyis elfogy! :)
Nagyon guszta
Rlka,na az lehet hogy még finomabb!
Névtelen,következőben én is kihagyom a mazsolát,mert anélkül lehet hogy finomabb.
Bianka,köszi!
Megjegyzés küldése