2011. április 16., szombat

Bazsalikomos focaccia baconnel


Focacciát gyakran készítek, általában csak szimplán. Viszont szeretem használni a tésztáját pizzákhoz is, vagy egyéb keltekhez, mert nagyon könnyű vele dolgozni és szerintem ez a legjobb kelt tészta.
Tegnap házassági évfordulónkat ünnepeltük, s mivel volt egy nagy adag friss bazsalikom, természetesen ismét focaccia készült, kissé megspékelve.

Elkészítettem a focacciát, annyi különbséggel, hogy a tetejére került még 40 dkg csíkokra vágott baconszalonna, hagyma és sok reszelt sajt.


Mennyei volt!

A gyerekek bazsalikomos tekercseket és kiflit készítettek:


Lányom az utóbbi időben rákapott a bazsalikomra, leszedi a leveleket, megmossa, berágcsálja :)

10 megjegyzés:

Gál Edith írta...

Még nagyon sok boldog évet együtt Nektek!!
Nagyon guszta ez a focaccia!

Mrita írta...

Nagyon finom lehet ez a focaccia. Nagyon sok boldog évet kívánok Nektek. Üdv. Mrita

Éva írta...

Gratulálok a házassági évfordulótokhoz, további boldog éveket kívánok nektek!
A receptet nagyon guszta, de először megnéztem, hogy mi az a foccacia, mivel még nem ismertem.

Ditta írta...

Hú de nagyon guszta!Boldog házassági évfordulót!

Aleda írta...

Edó, gratulálok,nagyon sokat ünnepeljetek még együtt .Aranyosak a gyerekek,ahogy segítkeznek a konyhában.Én sem készítettem még focacciát,de sosem késő.

kismazsi írta...

Szívből gratulálok a házassági évfordulótokhoz!
Az étel nagyon jól néz ki, de bizony nekem is utána kellett nézni, hogy mi az a foccacia!!

Anazar írta...

Ez aztán a kiadós focaccia!!
Boldog évfordulót!

Angi Angéla írta...

Gratulálok , van egy meglepetésem , nézz be hozzám kérlek!

Bianka írta...

Sok boldogságot

Edó írta...

Köszönjük szépen mindekinek,nagyon figyelmesek vagytok!