2011. április 16., szombat
Bazsalikomos focaccia baconnel
Focacciát gyakran készítek, általában csak szimplán. Viszont szeretem használni a tésztáját pizzákhoz is, vagy egyéb keltekhez, mert nagyon könnyű vele dolgozni és szerintem ez a legjobb kelt tészta.
Tegnap házassági évfordulónkat ünnepeltük, s mivel volt egy nagy adag friss bazsalikom, természetesen ismét focaccia készült, kissé megspékelve.
Elkészítettem a focacciát, annyi különbséggel, hogy a tetejére került még 40 dkg csíkokra vágott baconszalonna, hagyma és sok reszelt sajt.
Mennyei volt!
A gyerekek bazsalikomos tekercseket és kiflit készítettek:
Lányom az utóbbi időben rákapott a bazsalikomra, leszedi a leveleket, megmossa, berágcsálja :)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
10 megjegyzés:
Még nagyon sok boldog évet együtt Nektek!!
Nagyon guszta ez a focaccia!
Nagyon finom lehet ez a focaccia. Nagyon sok boldog évet kívánok Nektek. Üdv. Mrita
Gratulálok a házassági évfordulótokhoz, további boldog éveket kívánok nektek!
A receptet nagyon guszta, de először megnéztem, hogy mi az a foccacia, mivel még nem ismertem.
Hú de nagyon guszta!Boldog házassági évfordulót!
Edó, gratulálok,nagyon sokat ünnepeljetek még együtt .Aranyosak a gyerekek,ahogy segítkeznek a konyhában.Én sem készítettem még focacciát,de sosem késő.
Szívből gratulálok a házassági évfordulótokhoz!
Az étel nagyon jól néz ki, de bizony nekem is utána kellett nézni, hogy mi az a foccacia!!
Ez aztán a kiadós focaccia!!
Boldog évfordulót!
Gratulálok , van egy meglepetésem , nézz be hozzám kérlek!
Sok boldogságot
Köszönjük szépen mindekinek,nagyon figyelmesek vagytok!
Megjegyzés küldése