2010. augusztus 5., csütörtök

Citromos álom, avagy főzzünk az Erdélyi konyhából


Több helyen találkoztam már ezzel a desszerttel, s mindig készültem rá, hogy elkészítsem. Most, hogy Otti a friss, augusztusi Erdélyi konyhába (már kapható!) is beírta, nem bírtam neki ellenálni :) Otti, köszönet a receptért!

Erről a csodás desszerteről meg csak annyit, hogy a lime-nak köszönhetően hihetetlen aromás, különleges, krémes finomság. Először készítettem, de rögtön kedvenccé avanzsált, már alig várom, hogy újra elkészítsem.
Annyira gyorsan elkészíthető, mint a recept elolvasása.
Issssssteni!


Hozzávalók:
  • 30 dkg babapiskóta
  • 3 db. zöld citrom
  • 500 ml tejföl
  • 400 ml édes habtejszín (Hulala)
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
Elkészítése:
  • A tejfölt elkeverjük a cukrokkal, a citromok reszelt héjával és levével.
  • A tejszínt habbá verjük, óvatosan a tejfölhöz kavarjuk.
  • Egy jénai tál alját kirakjuk babapiskótákkal, beborítjuk a fele krémmel, majd ismét babapiskóta és a maradék krém.
  • Tetejét megszórjuk citromhéj reszelékkel, lime szeletekkel díszítjük.
  • Pár órara vagy egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, majd szeleteljük.




Aki szereti a nem túl édes desszerteket, az imádni fogja!

10 megjegyzés:

Bianka írta...

Gyönyörűséges

Ildy írta...

Állati jól néz ki!

Ottis írta...

Nagyon szeretem!Szép lett!

Bernadett írta...

Szia. Jól néz ki ez a süti ki fogom próbálni.:)Szoktam tejfölös sütiket csinálni. Háztartási kekszből. Rétegezem a cukros/édesítőszeres tejföllel, majd megszórom a tetejét kakaóporral, vagy fahéjjal. Lime-mal, tejszínnel is fincsi lehet:)

Jutka írta...

Szívesen megkóstolnám, biztos nagyon finom!

Eva írta...

na, ez nekem valo!
nagyon jol nez ki!

Edó írta...

Bianka,Ildy,Otti,koszi!

Bernadett,igen,ismerem a kekszes-tejfolosoket is,demeg sosem kerult ra sor,hogy elkeszitsem,pedig imadnam.

Jutka,jajj,de sajnalom,tegnap fogyott el!szivesen megkinalnalak!

Nover,egyszer probald ki,nagyon fogod szeretni,tudom neked kedvenceid a citromosak:)

Anii írta...

Edó szerinted ezt a sütit lehetne kombinálni az általad készített fondanttal?:)
A citromos sütit tortaformában kisütve, citromoso fondanttal bevonni? Elég stabil ahhoz a süti?:)

Edó írta...

Szerintem úgy igen,hogyha babapiskóta helyett piskótát sütsz,és ezzel a krémmel rakod össze.Utána alapozod,és bevonod fondanttal.Simán fog müködni:)

Edó írta...

Ja,és én a krémbe raknék zselaint is,hogy jobb legyen a tartása.