2010. augusztus 31., kedd

Erdélyi Konyha-Már kapható a szempemberi lapszám!


Szeptember a tanévkezdés és a nagy befőzések hónapja. Hogy mi az összefüggés a tanévkezdés és a gasztronómia között? Mindjárt megtudhatják, ha elolvassák György Ottilia (Ottisunk) vezércikkét, de a tanévkezdés kapcsán támadt gondolatait osztja meg az olvasóvalBányai Gyöngyi is (Piszchowellness-konyha) a rovatában. 
Jó tanácsaihoz néhány használható ételreceptet Jánossy Alíz ajánlott. 


Habár messze még a tél, nem árt gondolni rá, Sütő Edith-Magdolna (Sedithünk) legjobb "befőzős receptjeiből" olvashatnak csokorra valót. Ő egyébként új rovatot is indított, a Sajtlexikon rovatunkban igyekszünk bemutatni minden olyan sajtot, ami az európai piacon - így nálunk is - megvásárolható. 

Péter Judit (Jutkánk) isteni lecsóreceptjeivel kápráztat el, Gál Edith (Gál Edithünk) pedig azt mutatja meg, mi minden készíthető szilvából és barackból. Ugyancsak ő mutatja be az amerikai konyhát is, amihez igénybe vettük testvére, Jade szakértelmét is. 

Fagyal Hajnalka (Hajnink) az éppen aktuális horoszkóp mellett a feledés homályába vesző, de nagymamája konyhájában állandóan étlapon lévő krumplis receptjeit mutatja be. 

Gergely Edith (Edókánk) nővérétől kért egy gyors ebédajánlatot, illetve hozzá heti menüt. 

Hegyi-Gál Zsuzsa (Zsuzsigánk) ismét elkápráztatott azzal, hogy milyen változatos ételek készíthetők hús nélkül, de a Tini-konyha rovatba is ő talált egy aranyos diáklányt, aki akár az egész napi tanulás után is képes összedobni egy finom másodikot. 


Kiss-Budai Tibor a kolozsvári Spritz Café tulajdonosa hozza a megszokott formáját, ehavi ajánlata a bazsalikomos balzsamecet-parfümben készült csirkemell - az elkészítéséről Borsos Dalma ír érzékletesen. Ebben a lapszámunkban Kedves Olvasóink is megszólalnak, két marosvásárhelyi olvasónk legjobb receptjeit közöljük a sajátkészítésű fotóikkal együtt.

Babszemanyu (Rékunk) arról értekezik, hogy miért kell vizet adni a csecsemőknek, de elkápráztat a csíkszeredai Pityókafesztiválról szóló riportjával is. 


Nem utolsó sorban kétoldalnyi gombás receptet is közzé tettünk, a marosvásárhelyi Málnási András gombaszakértő és Barok Eleonóra csíkszentdomokosi olvasónk néhány receptjét magam toldottam meg néhány sajáttal. A címlap Marcu András, nagyváradi fotóművész felvétele.

Keressék és olvassák az Erdélyi Konyha legfrissebb lapszámát! Már kapható a Corvin Kiadó lapterjesztőinél!

Nincsenek megjegyzések: