2010. augusztus 9., hétfő

Majonézes zöldbab

A zöldbab - ami ezesetben sárga:) - egyik nagy kedvencem, ilyenkor a legjobb, amikor még nagyon zsenge, roppanós, a szemek aprók, lédúsak. Gyakran készítek belőle főzeléket, levest, de köretnek, kencének is kitűnő.
Szénhidráttartalma alacsony, vitamin- és ásványianyag tartalma viszont annál jelentősebb.
Szüretelés után nagy mennyiségben szoktam fagyasztani télire, az egyik leghálásabb "vésztartalék" :).
A majonézes változatot ugyanúgy készítem, mint a padlizsánt és ugyanolyan finom ez is. A gyerekeim imádják!

Hozzávalók:
  • 60 dkg zsenge vajbab
  • 2 fej lilahagyma
  • majonéz (6 evőkanál)
  • 3 evokanál sovány joghurt
  • só, bors
Elkészítése:
  • A zsenge babot végeitől megpucoljuk, megmossuk, nagyon apróra tördeljük, majd enyhén sós vízben puhára főzzük.
  • Miután megfőtt, késes robottal majdnem pürésre aprítjuk, de maradhat így is.
  • A hagymát apróra vágjuk, majd összekeverjük a babbal, majonézzel, joghurttal és sóval, borssal ízesítjük.
  • Hűtőszekrényben tálaljuk.

Kiváló kence, de sült husik mellé is remekül passzol. Nálunk nagy kedvenc.

1 megjegyzés:

Brassai Kata írta...

Ez az egyik kedvencem :) (még télen is megy, ahogy mondod)