Hozzávalók 4 személyre:
- 35 dkg karalábé
- 12 dkg krumpli (1 közepes)
- 1 cikk fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál vaj
- ecet ízlés szerint
- 4 szelet kenyér
- 2 evőkanál vaj
- 2 cikk fokhagyma
- kakukkfű vagy oregánó
Elkészítése:
- A karalábét meghámozzuk, és apró kockára vágjuk.
- Egy közepes edényben vajon megfuttatjuk az ép cikk fokhygamát, rádobjuk a karalábét, megkavagatjuk, majd felntjük 8 dl vízzel. Sót, borsot, ételízesítőt adunk hozzá, és puhára főzzük. Ekkor beledobjuk a kockára vágott krumplit, felöntjük 7 dl vízzel, és együtt készre főzzük, majd összeturmixoljuk.
- A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejszínnel, és a leveshez adjuk. Amikor felforrt, levesszük a tűzről.
- Egy serpenyőben 1 evőkanálnyi vajat olvasztunk, rádobjuk a fokhagynát, illetve 2 kockára vágott kenyérszeletet. Kavargatva megpirítjuk, majd a másik két szelet kenyérrel is ugyanígy jérunk el.
- A fokahgymás ropogós krutonokkal megszórjuk a levest, így kínáljuk, illetve kakukkfűvel, vagy oregánóval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése