2020. augusztus 6., csütörtök

Almás-fahéjas zabkeksz

Nagyon-nagyon finom ez a túrós, almás, és fahéjas zabkeksz, annyira, hogy nálunk alig érte meg, hogy kihüljön :)


Hozzávalók kb 18 darabhoz: 


  • 20 dkg tehéntúró
  • 12 dkg zabliszt
  • 3 dkg zabpehely
  • 8 dkg barnacukor
  • 0,5 dl olvasztott vaj
  • 0,5 dl víz
  • 8 g sütőpor
  • 3 kisebb alma
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • kevés barnacukor és őrölt fahéj a szóráshoz

Elkészítése: 


  • A túrót kikavarjuk a nedves hozzávalókkal, majd hozzáadjuk a lisztet, a zabpelyhet, meg a sütőport. Kikavarjuk (sűrű tejbegríz állagú tésztát kapunk), és a végén belevegyítjük az apró kockára felvágott almát is. 
  • Egy nagy tepsiit kibélelünk sütőpapírral, és a masszából nedves kézzel pingpong labda nagyságú golyókat helyezünk. Kézzel kissé ellapogatjuk, de maradjon vastag. 
  • 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük, és még melegen megszórjuk fahéjas barnacukorral.

Nincsenek megjegyzések: