2020. június 9., kedd

Spenótos sajtos pite


Mivel idén rengeteg spenótom termett, nem győzöm felhasználni. Ez a pite egy rendkívül finom húsmente ebéd, de egy szeket belőle uzsonnára is megfelelő.

Hozzávalók a pitetésztához: 

  • 30 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 tojás
  • kevés hideg víz


A töltelékhez: 

  • 15 dkg spenót
  • 15 dkg tejföl
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 tojás
  • 4 aszalt paradicsom
  • 1 zöldhagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • néhány bazsalikomlevél
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 

  • Meleg vízbe áztatjuk az aszalt paradicsomot. 
  • A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Enyhén lisztezett felületen kör alakúra nyújtjuk, nagyobbra, mint a piteforma, hogy az oldalára is jusson tészta. 
  • A formába igazítjuk, peremet készítünk, villával megszúrkodjuk, és 200 fokos sütőben 15 perc alatt elősütjük.  
  • A töltelékhez az egész tojásokat villával elhabarjuk, hozzáadjuk a tejfölet, a megmosott, és csíkokra vágott spenótot, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott hagymát, bazsalikomot. Ízesítjük sóval és borssal, kikavarjuk, és a pitetésztára öntjük. Reszelt sajttal megszórjuk, és további 25 perc alatt készre sütjük. 
  • A végén grill fokozaton picit még rápiríthatunk.


Nincsenek megjegyzések: