2020. március 2., hétfő

Mákos-almás túrógombóc


-->

Ez a gombóc nagyon hasonlít ízre a mákos bejglihez, nagyon-nagyon finom!

Hozzávalók 12 darabhoz:


  • 50 dkg tehéntúró
  • 10 dkg zabpehely
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál eritrit (vagy cukor) 
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 citrom reszelt héja


A töltelékhez:

  • 12 dkg őrölt mák
  • 4 dkg reszelt alma
  • 5-7 dkg eritrit
  • 35 ml víz


A forgatáshoz: 


  • 4 dkg őrölt dió
  • por eritrit
Elkészítése: 


  • A zabpelyhet megőröljük, majd a hozzávalókat összegyúrjuk, és 15 percig állni hagyjuk. 
  • A töltelékhez a hozzávalókat egy edénykében összefőzzük, és hagyjuk hűlni. 
  • A masszából nedves kézzel gombócnyi nagyságú darabokat veszünk, ellapogatjuk kissé a tenyerünkben, mindenikre 1-1 teáskanálnyit mákos töltleéket helyezünk, és gombóccá formáljuk. 
  • Enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük, egyszerre hatot. Amikor a víz tetejére feljöttek, leszűrjük. 
  • Még melegen dióba forgatjuk, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: