-->
Hozzávalók 6 személyre: 
- 1 kg csirkemell filé
 - 10 dkg spenót
 - 6 aszalt paradicsom
 - 3 dl főzőtejszín
 - 1 cikk fokhagyma
 - 2 teáskanál vegyes szárított fűszer: bazsalikom, oregánó és zsálya
 - 3 dkg reszelt parmezán sajt
 - só, őrölt fehér bors
 
Elkészítése: 
- Beáztatjuk az aszalt paradicsomot meleg vízbe legalább 10 percre.
 - A húst megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és forró olajon, egy serpenyőben sütni kezdjük. Amikor már az oldala kezd megfehéredni, megfordítjuk, megsózzuk, és borsozzuk. Oldalanként kb 3-3 percig sütjük, majd kiszedjük.
 - A serpenyőben a visszamaradt zsiradékon megfonnyasztjuk a megmosott spenótot, hozzáadjuk a reszelt fokhagymát, beleöntjük a tejszínt, és hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot. Fűszerezzük, majd jól megkavargatjuk, és 1,5 vizet adunk hozzá.
 - A húst visszatesszük, és lefedve további 5-10 perc alatt készre pároljuk. A végén belekavarjuk a parmezánt.
 
Tipp: Rizzsel, vagy kifőtt tésztával kínálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése