2020. február 15., szombat

Spenót tortilla mexikói töltelékkel


-->


Egy remek példa húsmentes, de magas fehérjetartalmú ételre. Nagyon-nagyon finom, izgalmas ízvilág, egyszerű hozzávaókból.

Hozzvalók 8 darabhoz: 

  • 28 dkg zabliszt
  • 10 dkg friss spenót
  • 1 cikk fokhagyma
  • 0,4 dl olaj
  • 1 dl víz
  • 0,5 teáskanál só
  • csipetnyi sütőpor és szódabikarbóna

A töltelékhez: 

  • 28 dkg vörösbab (konzerv)
  • 15 dkg kukorica
  • 1 lilahagyma apróra vágva
  • 5 dkg reszelt sajt
  • só, őrölt bors
  • ízlés szerint apróra vágott petrezselemyzöld, csilipehely, és citromlé

A tálaláshoz: 

  • 1 puha avokádó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • kevés citromlé
  • só, csilipehely

Elkészítése: A tortillához a liszten kívül a hozzávalókat összeturmixoljuk, végül a lisztet hozzáadjuk, és összegyúrjuk. 8 egyenlő részre osztjuk, és egyenként nagyon vékony kör alakú lapra nyújtjuk (enyhén lisztezzük meg a felületet). Forró száraz serpenyőben egyenként megsütjük a lapokat. A töltelékhez  a hozzávalókat egy tálban összekavarjuk. Egy forró, száraz serpenyőbe helyezünk egy tortillát, egyenletesen kirakjuk töltelékkel, beborítjuk egy másik lappal, és jól összenyomjuk. Mindkét oldalát kissé megpirítjuk, majd háromszügekre vágjuk és úgy tálaljuk. Az avokádó húsát villával összetörjük, és kikavarjuk egy kevés olajjal, meg citromlével, illetve sóval, borssal, és csilivel ízesítjük. A tortilla mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: