2020. február 6., csütörtök

Sütőtökös uzsonnakenyér



Nagyon szeretem az ilyen fajta süteményeket, mert sokféle egészséges hozzávalót lehet beletenni, gyorsan és egyszerűen készül, és nagyon finom. Köztes étkezésekre tökéletesnek tartom (tízórai, uzsonna), persze mértékkel!

Hozzávalók: 

  • 25 dkg sült sütőtök (200 fokos sütőben, 1 órát sütve)
  • 25 dkg zabpehelyliszt (vagy zabpehely darálva)
  • 5 dkg dió vagy mandula
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 12 dkg nádcukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 5 g reszelt gyömbér
  • 2 dl tej
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna
  • csipetnyi só


Elkészítése: 

  • Egy tálban összeturmixoljuk a sütőtököt a tejjel, a tojással, a citromlével, meg a vaníliával. Ezután a többi hozzávalóval kikavarjuk, és egy sütőpapírral bélelt kalácsformába simítjuk. 
  • 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Tipp: Tejjel, teával finom reggeli, tízórai, vagy uzsonna lehet.

Nincsenek megjegyzések: