2020. január 24., péntek

Krémes brokkolis csirkemell



Hozzávalók 4 személyre:


  • 4 csirkemell filé
  • 3 evőkanál zabliszt
  • 10 g sörélesztő pehely (helyette reszelt parmezán sajt)
  • 2 evőkanál kókuszzsír
  • só, őrölt bors
A tejszínes szószhoz:

  • 50 dkg brokkoli (fagyasztott)
  • 1 lilahagyma
  • 2 dl főzőtejszín (10%-osat használok)
  • 1 dl fehérbor
  • 4 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál őrölt paprika
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2 teáskanál kókuszzsír
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • kevés reszelt cheddar sajt (vagy parmezán)
Elkészítése:

  • A lisztet összekavarjuk a sörélesztő pehellyel. Sóval és borssal megszórjuk a húst, megforgatjuk a lisztes keverékben.
  • Egy serpenyőben kókuszzsírt forrósítunk, és a húst átpirítjuk rajta (oldalanként kb 5 perc).
  • Ezután átrakjuk egy tepsibe, és 180 fokos sütőben készre pároljuk.
  • A tejszínes szószhoz kókuszzsíron megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Felöntjük borral, és 1-2 percig forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, 1,5 dl vizet, és az ételízesítőt. Belerakjuk a brokkoli rózsákat (nem szükséges kiolvasztani), és lefedve 3 percig pároljuk.
  • Végül megszórjuk őrölt paprikával, sóval, borssal, és reszelt sajttal és fokhagymával ízesítjük.
  • A húst ezzel a krémes brokkolis szósszal kínáljuk.
Tipp: Készítsük mellé a kedvenc köretünket.

Nincsenek megjegyzések: