2020. március 13., péntek

Túró alapú spenót pizza




Hozzávalók egy kb 22 cm-es pizzához: 

  • 12,5 dkg tönkölyliszt (én szénhidrátcsökkentett liszttel készítettem)
  • 12,5 dkg tehéntúró
  • 7 dkg spenót
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 5 dkg sajt
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom és oregánó vegyese

A feltéthez: 

  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 4 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 marék fekete mag nélküli olívabogyó
  • olívaolaj
  • kevés só
  • őrölt bors és oregánó

Elkészítése: 

  • A spenótot megmossuk, késes aprítóban felaprítjuk, majd a túróval egyenletesen összedolgozzuk. Ezután a hozzávalókkal összegyúrjuk. A tésztából enyhén lisztezett felületen egy kb 35 cm-es kör lapot nyújtunk. 
  • A sajtot csíkokra vágjuk, kirakjuk a pizza szélét, és visszahajtogatjuk, jól összenyomjuk, hogy a sajt sütéskor ne follyon ki. A tésztát megkenjük fűszerekkel és sóval kikevert paradicsomszósszal, majd megszórjuk apróra vágott olívabogyóval, illetve kis kockára vágott mozarellával. 
  • Sózzuk és borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 15-18 perc alatt megsütjük. 
  • Tálaláskor olívaolajjal meglocsoljuk.

Tipp: Csilipehellyel is megszórhatjuk.

Nincsenek megjegyzések: