2020. március 24., kedd

Gombás-zöldborsós tészta párolt csirkemellel


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 4 csirkemell filé
  • 40 dkg barna csiperke gomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors
  • 20 dkg orsótészta (Diabestar tésztáit használom, magas fehérjetartlommal, csökkentett szénhidráttartalommal)

Elkészítése: 

  • Egy serpenyőben, kevés olívaolajon a húsdarabokat elkezdjük sütni. Amikor mindkét felét enyhén megpirítottuk, öntünk hozzá egy pici vizet, lefedve készre pároljuk, majd kiszedjük. 
  • A visszamaradt zsiradékon megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a  szeletekre vágott, megtisztított gombát, együtt lepirítjuk, majd beletesszük a zöldborsót. Sóval, borssal, ételízesítővel fűszerezzük, és 1-2 dl vízben puhára pároljuk. Ekkor beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. 
  • A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, leszűrjük, összekavarjuk a gombás mártással. A húst szeletekre vágva mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: