Műzlit gyakran készítek itthon, mondhatni, mindig van nálunk kéznél. A gyerekek nagyon szeretik, így sokszor meg van oldva a reggeli, vagy a vacsora kérdése. Általában ezt a változatot készítem, mert a gyermekek csokival szeretik a legjobban. Ez is majdnem ugyanolyan, de gyakran változtatok picit annak függvényében, hogy éppen mi van itthon.
Nálunk ez a műzli még mindig nagy sláger :)
Hozzávalók:
- 50 dkg apró szemű zabpehely
- 6 evőkanál kókuszreszelék
- 5 dkg apróra tört mandula
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3-3 evőkanál lenmag és szezámmag
- 2- evőkanál tökmag és napraforgómag
- 2 evőkanál méz
- 2 evőkanál nádcukor
- csipetnyi só
- friss és aszalt gyümölcsok, pl: aszalt áfonya, mazsola, alma, banán, szeder stb
Elkészítése:
- Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
- Egy nagy tálban minden hozzávalót alaposan összekavarunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk.
- Sütőben 10-15 percig pirítjuk, közben egyszer megforgatjuk.
- Miután kihűlt, tejjel, aszalt gyümölcsökkel, illetve apróra vágott friss gyümlcsökkel fogyasztjuk.
Tipp: A műzlit befőttesüvegben
tárolhatjuk, hetekig eláll. Apróra tördelt csokoládéval is
gazdagíthatjuk pirítás előtt. Tej helyett joghurttal is
fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése