2015. szeptember 8., kedd

Pirított kókuszos műzli magokkal, gyümölcsökkel


Műzlit gyakran készítek itthon, mondhatni, mindig van nálunk kéznél. A gyerekek nagyon szeretik, így sokszor meg van oldva a reggeli, vagy a vacsora kérdése. Általában ezt a változatot készítem, mert a gyermekek csokival szeretik a legjobban. Ez is majdnem ugyanolyan, de gyakran változtatok picit annak függvényében, hogy éppen mi van itthon.
Nálunk ez a műzli még mindig nagy sláger :)

Hozzávalók: 

  • 50 dkg apró szemű zabpehely
  • 6 evőkanál kókuszreszelék 
  • 5 dkg apróra tört mandula 
  • 3 evőkanál olívaolaj 
  • 3-3 evőkanál lenmag és szezámmag 
  • 2- evőkanál tökmag és napraforgómag 
  • 2 evőkanál méz 
  • 2 evőkanál nádcukor
  • csipetnyi só 
  • friss és aszalt gyümölcsok, pl: aszalt áfonya, mazsola, alma, banán, szeder stb 

Elkészítése: 

  • Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. 
  • Egy nagy tálban minden hozzávalót alaposan összekavarunk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben egyenletesen eloszlatjuk. 
  • Sütőben 10-15 percig pirítjuk, közben egyszer megforgatjuk. 
  • Miután kihűlt, tejjel, aszalt gyümölcsökkel, illetve apróra vágott friss gyümlcsökkel fogyasztjuk.

Tipp: A műzlit befőttesüvegben tárolhatjuk, hetekig eláll. Apróra tördelt csokoládéval is gazdagíthatjuk pirítás előtt. Tej helyett joghurttal is fogyaszthatjuk.

Nincsenek megjegyzések: