2015. szeptember 5., szombat

Almás-áfonyás muffin és banánturmix



Fogyaszthatjuk desszertként is, de egy egészséges reggeli részét is képezheti ez a vitaminokban gazdag sütemény. A gyerekek odavannak az édes reggelikért, de ha bolti péksütemény helyett ilyesmit fogyasztanak, sok értékes tápanyag kerül a szervezetükbe.

Hozzávalók kb 16 darabhoz:

  • 30 dkg alma (tisztán mérve) 
  • 23 dkg teljes kiőrlésű liszt 
  • 7 dkg liszt 
  • 20 dkg joghurt 
  • 18 dkg nádcukor 
  • 5 dkg zabpehely 
  • 5 dkg aszalt vörös áfonya 
  • 5 dkg kókuszreszelék 
  • 1,80 dl olívaolaj 
  • 3 tojás
  • 1 narancs leve (kb 1 dl) 
  • 1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna 
  • csipetnyi só 

A turmixhoz: 

  •  7 dl tej
  • 2 érett banán 
  • kevés fahéj

Elkészítése: 

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  • Egy edényben összekavarjuk a kétféle lisztet, cukrot, zabpelyhet, áfonyát, kókuszreszeléket, fahéjat, sütőport, sót, meg szódabikarbónát. 
  • A tojásokat villával elhabarjuk egy másik edényben, majd narancslével, olajjal, joghurttal, és reszelt almával összekavarjuk. 
  • A két masszát összeforgatjuk, majd muffin papírral bélelt formába adagoljuk. 
  • Sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 
  • Összeturmixoljuk a hámozott banánt tejjel, majd fahéjjal megszórjuk. 
  • Ezt az italat az almás muffin mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: