2015. szeptember 11., péntek

Ricottás palacsinta almával, mandulával, és mézzel



Olykor ilyen reggeli is van nálunk, a gyerekek nagy örömére :)

Hozzávalók: 

  • 60 dkg ricotta krémsajt
  • 10 dkg liszt 
  • 6 tojás 
  • 1,25 dl tej 
  • 4 alma 
  • 4 dkg mandula 
  • 1 evőkanál méz + a tálaláshoz 
  • 1 teáskanál sütőpor 
  • fél teáskanál fahéj
  • 3 evőkanál olvasztott kókuszzír
  • fél citrom leve

Elkészítése: 

  • Egy nagy tálban összekavarjuk a tojásokat tejjel, 50 dkg ricottával, mézzel, kókuszzsírral, majd beleforgatjuk a sütőporral, fahéjjal, meg sóval elkevert lisztet. 
  • Jó minőségű serpenyőben kisebb palacsintákat sütünk, amíg a massza elfogy. 
  • Az almát megmossuk, gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk, és citromlével összeforgatjuk. 
  • Tálaláskor a palacsinta tetejét a maradék krémsajttal, apróra vagdalt mandulával, mézzel, illetve almaszeletekkel díszítjük.

Tipp: Ricotta helyett használhatunk ordát is.

Nincsenek megjegyzések: