Hozzávalók:
- 60 dkg ricotta krémsajt
- 10 dkg liszt
- 6 tojás
- 1,25 dl tej
- 4 alma
- 4 dkg mandula
- 1 evőkanál méz + a tálaláshoz
- 1 teáskanál sütőpor
- fél teáskanál fahéj
- 3 evőkanál olvasztott kókuszzír
- fél citrom leve
Elkészítése:
- Egy nagy tálban összekavarjuk a tojásokat tejjel, 50 dkg ricottával, mézzel, kókuszzsírral, majd beleforgatjuk a sütőporral, fahéjjal, meg sóval elkevert lisztet.
- Jó minőségű serpenyőben kisebb palacsintákat sütünk, amíg a massza elfogy.
- Az almát megmossuk, gyufaszál vékonyságú szeletekre vágjuk, és citromlével összeforgatjuk.
- Tálaláskor a palacsinta tetejét a maradék krémsajttal, apróra vagdalt mandulával, mézzel, illetve almaszeletekkel díszítjük.
Tipp: Ricotta helyett használhatunk
ordát is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése