2015. szeptember 3., csütörtök

Fűszeres omlett füstölt lazaccal és édeskömény salátával


Ráérősebb reggelekre ajánlom ezt az ételt, amikor nemcsak úgy bekapunk valamit, hanem belefér egy kis kényeztetés is :)

Hozzávalók 4 személyre: 

  • 10 tojás, 2 édeskömény gumó
  • 10 dkg füstölt lazacszelet
  • 15 dkg tejföl
  • 4 dkg vaj
  • 1 dl tej
  • 1 citrom
  • 0,7 dl kefír
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 marék vegyes zöldfűszer, pl: kapor, metélőhagyma, petrezselyemzöld

Elkészítése: 

  • A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 
  • Az egész tojásokat egy tálban villával elhabarjuk, hozzákavarunk tejfölet, tejet, és apróra vágott fűszereket. (keveset meghagyunk a tálaláshoz). Megsózzuk, majd 2 serpenyőben vajat és olajat hevítünk (2 dkg vajat és 1,5 evőkanál olajat). 
  • A tojsásos masszát két részre osztva 4-5 percig pirítjuk, ezután sütőbe toljuk, és további 10-15 percig sütjük, amíg a tojás elkészül. 
  • Közben összekavarjuk a maradék olajat (2 evőkanál) kefírrel, 1 evőkanálnyi citromlével, és pici sóval. 
  • Megpucoljuk az édesköményt, vékony csíkokra vágjuk, majd tálaláskor a kefíres öntettel összekavarjuk. 
  • Az omlett tetejét kirakjuk lazaccal, édeskömény salátával, megszórjuk fűszerekkel, és cikkekre vágott citrommal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: