2015. augusztus 9., vasárnap

Tárkonyos csirkemell hagymás krmumplival, uborkasalátával


Egész nyáron érik a tárkony, ezért ilyenkor törekszem felhasználni ételeinkhez. Ez egy nagyon ízletes, kiadós serpenyős étel, különösen a ropogós hagymás krumplival, ami igazi ínyencség. Megéri kipróbálni!


Hozzávalók (4 személyre): 

  • 2 csirkemell filé
  • 5 hagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 dl zöldségalaplé
  • 2 cikk fokhagyma
  • 4 tárkony ág
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors


A hagymás krumplihoz: 

  • 80 dkg krumpli
  • 2 hagyma 
  • 4 kakukkfű ág
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj


A salátához: 

  • 1 salátauborka
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál fehérbor ecet
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • néhány salátalevél


Elkészítése: 

  • A salátához az uborkát meghámozzuk, 1 cm-es kockára vágjuk, és egy tálban összekavarjuk olajjal, ecettel, cukorral, illetve egy pici sóval. 
  • Megmossuk a húst, mindkét darabot kétfelé vágjuk, majd serpenyőben, forró olajon, mindkét oldalát 2 percig sütjük. 
  • Kiszedjük az edényből, a visszamaradt zsiradékon megprítjuk a hámozott, cikkekre vágott hagymát, meg az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük borral, alaplével, felforraljuk, majd tejszínt, mustárt adunk hozzá, és belerakjuk a húst. Puhára főzzük, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve melegen tartjuk. 
  • Meghámozzuk a krumplit, meg a hagymát, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk. 
  • Ezután egy serpenyőben, vaj-olaj keveréken együtt megsütjük (kb 10 perc), közben kakukkfűvel ízesítjük, a végén pedig megsózzuk. 
  • Darabokra tépkedett salátát adunk az uborkához, majd a csirkemell mellé kínáljuk, a hagymás krumplival.




Nincsenek megjegyzések: