Egész nyáron érik a tárkony, ezért ilyenkor törekszem felhasználni ételeinkhez. Ez egy nagyon ízletes, kiadós serpenyős étel, különösen a ropogós hagymás krumplival, ami igazi ínyencség. Megéri kipróbálni!
Hozzávalók (4 személyre):
- 2 csirkemell filé
- 5 hagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 dl fehérbor
- 1 dl zöldségalaplé
- 2 cikk fokhagyma
- 4 tárkony ág
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
A hagymás krumplihoz:
- 80 dkg krumpli
- 2 hagyma
- 4 kakukkfű ág
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- só
A salátához:
- 1 salátauborka
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál fehérbor ecet
- 1 evőkanál mustár
- 1 teáskanál cukor
- néhány salátalevél
- só
Elkészítése:
- A salátához az uborkát meghámozzuk, 1 cm-es kockára vágjuk, és egy tálban összekavarjuk olajjal, ecettel, cukorral, illetve egy pici sóval.
- Megmossuk a húst, mindkét darabot kétfelé vágjuk, majd serpenyőben, forró olajon, mindkét oldalát 2 percig sütjük.
- Kiszedjük az edényből, a visszamaradt zsiradékon megprítjuk a hámozott, cikkekre vágott hagymát, meg az apróra vágott fokhagymát. Felöntjük borral, alaplével, felforraljuk, majd tejszínt, mustárt adunk hozzá, és belerakjuk a húst. Puhára főzzük, sóval, borssal ízesítjük, és lefedve melegen tartjuk.
- Meghámozzuk a krumplit, meg a hagymát, és mindkettőt vékony szeletekre vágjuk.
- Ezután egy serpenyőben, vaj-olaj keveréken együtt megsütjük (kb 10 perc), közben kakukkfűvel ízesítjük, a végén pedig megsózzuk.
- Darabokra tépkedett salátát adunk az uborkához, majd a csirkemell mellé kínáljuk, a hagymás krumplival.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése