2015. augusztus 12., szerda

Sertésszelet áfonya csatnival, kéksajtos keksszel



Az igazi ínyencségek kedvelőinek ajánlom ezt az ételt. Még tart az áfonya szezon :)

Hozzávalók (4 személyre): 

  • 4 sertésszelet
  • 20 dkg kék áfonya 
  • 15 dkg kéksajt 
  • 10 dkg sós ropogós keksz
  • 1 lilahagyma
  • 3 dkg barnacukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 teáskanál szárított oregánó
  • 1 darabka gyömbér (kb 2 cm)
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a cukrot, kissé megkaramellizáljuk, majd a megmosott áfonyát, meg a balzsamecetet is belerakjuk. 5 percig főzzük, ezután a keményítőt 2 teáskanálnyi hideg vízzel elkeverve a mártásba kavarjuk. 1 percig forraljuk, sózzuk, és borsozzuk. 
  • A húst sóval, borssal, oregánóval megszórva, serpenyőben a maradék olajon megsütjük (oldalankánt 2-3 perc). 
  • Közben a sajtot vékonyra szeljük, a kekszek tetejére rakosgatjuk, és a hús mellé kínáljuk az áfonya csatnival együtt.

Nincsenek megjegyzések: