Hozzávalók (4 személyre):
- 4 sertésszelet
- 20 dkg kék áfonya
- 15 dkg kéksajt
- 10 dkg sós ropogós keksz
- 1 lilahagyma
- 3 dkg barnacukor
- 3 evőkanál olaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 2 teáskanál szárított oregánó
- 1 darabka gyömbér (kb 2 cm)
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy serpenyőben 1 evőkanál olajat forrósítunk, és megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a cukrot, kissé megkaramellizáljuk, majd a megmosott áfonyát, meg a balzsamecetet is belerakjuk. 5 percig főzzük, ezután a keményítőt 2 teáskanálnyi hideg vízzel elkeverve a mártásba kavarjuk. 1 percig forraljuk, sózzuk, és borsozzuk.
- A húst sóval, borssal, oregánóval megszórva, serpenyőben a maradék olajon megsütjük (oldalankánt 2-3 perc).
- Közben a sajtot vékonyra szeljük, a kekszek tetejére rakosgatjuk, és a hús mellé kínáljuk az áfonya csatnival együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése